THAT HOUSE

by • April 9, 2017 • Design, FeaturedComments (0)399

that-house

“That House” is an award wining project by Australia´s Austin Maynard Architects. Located in a neighborhood in Melbourne, the unique house is formed by three large glass-ended boxes that open out to an expansive garden, as well as a series of courtyards and terraces. When the family need more privacy, blinds can be used to cover the glazing.

that-house-13

that-house-15

The connections between spaces are adaptable and loose, with the front garden extending into the home and creating a bridge between the kitchen and dining area. The ground floor of the house is divided up into a series of separate but visually connected living spaces. A large lounge and study are on one side, while the other side contains a dining room, kitchen and smaller lounge. At the Centre of the house, a beautiful perforated staircase leads up to three bedrooms on the upper floor, two of which open out to balcony terraces.

that-house-10

that-house-12

The house also has its own solar-panels, high performance insulation, and a large water tank with rainwater to be used to flush toilets and water the garden.

that-house-5

that-house-7

that-house-8

Via: BlessThisStuff

Pin It

Related Posts

Comments are closed.